« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Oppstart, samtalegruppe for voksne

23. september kl. 18:00 - 20:00

Velkommen til vår samtalegruppe for voksne med Asperger syndrom eller høytfungerende autisme.

Litt om gruppa

Akershus fylkeslag har hatt en samtalegruppe for voksne med Asperger eller høytfungerende autisme siden februar 2014. Vi har svært gode erfaringer med tilbudet og ønsker å danne en ny gruppe med cirka 10 deltakere.

Torill Fjæran-Granum og Eli-Marte Rusten fra Spiss leder gruppa for å gi opplæring og sikre et godt gruppesamspill. Struktur på møtene er slik:

• Vi velger et tema for dagen og bruker en del av tiden til å snakke fritt om dette. Vi kan stille hverandre spørsmål, fortelle om erfaringer, gi hverandre innspill og lignende. Eksempler på relevante temaer er å være seg selv, mestre småprat og håndtere følelser og stress.
  • Vi bruker SPISS Fuelbox ASD. Vi velger en kategori, trekker kort som vi sender rundt bordet slik at alle som vil får sagt noe om spørsmålet. Det er helt greit å si «pass» og sende kortet videre dersom du ikke vet hva du skal svare eller ikke har lyst å svare.

Vi serverer kjeks, frukt/grønnsaker og te/kaffe. Hvis du vil ha noe annet må du ta det med deg.

Når treffes gruppa?
Oppstart mandag 23. september 2019, kl. 18 – 20.
Gruppa treffes følgende mandagskvelder i høst 2019 og vår 2020 (kl. 18-20):

• 23.09.19
  • 14.10.19
  • 04.11.19
  • 25.11.19
  • 16.12.19
  • 06.01.20
  • 27.01.20
  • 24.02.20
  • 16.03.20
  • 20.04.20
  • 11.05.20
  • 25.05.20
  • 15.06.20

Hvor treffes gruppa?
Hos FFO Akershus. Se kart her.
Solheimveien 62 B, 1473 Lørenskog.
Gratis parkering.
Nærmeste bussholdeplasser er Lørenskog sentrum bussterminal og Snorres vei.
Planlegg kollektivreisen på ruter.no.
Bruk inngangen til venstre for Carglass, rett fram og heisen opp i 3.etg.
Vi skal være i lokalene til FFO. (Dør til høyre når du kommer ut av heisen).
Du kan se et bilde av møterommet her.

Pris:
kr. 250 pr. halvår. Betales etter deltakeren har vært på ett treff, hvis han/hun ønsker å fortsette.

Hvem kan delta?
Det viktigste er at du er motivert. Gruppa kommer til å bestå av både menn og kvinner i forskjellige aldre (minst 19 år). Hvis det er praktisk eller betryggende for deg å komme sammen med noen du kjenner, så er det greit. Foreldre/ledsagere kan vente i et annet rom under treffet.

Søknaden og søknadsfristen:
Søknadsskjemaet er lagt ut her: https://goo.gl/forms/J5zOZzDpvDEQf1LH3

Fyll ut søknaden så fort som mulig – helst i god tid før oppstart 23. september.
Hvis du ikke rekker å søke før oppstart, fyll ut søknaden likevel, i tilfelle det fortsatt er ledig plass eller tilbudet arrangeres på nytt i høst 2020.

Tildeling av plassene:

Det er fortsatt ledig plass pr. 9. august 2019. Medlemmer i Akershus prioriteres.

De som får plass kan gjerne snakke med gruppelederne på forhånd for å få svar på spørsmål osv.

Hvis noen trekker seg før oppstart eller i løpet av høsten, går plassen til én som står på ventelista. Gruppa lukkes for nye deltakere i desember 2019 (av hensyn til gruppas behov for stabilitet og forutsigbarhet).

Vi setter pris på at alle svarer så raskt som mulig når de får beskjed om plass. Hvis noen glemmer å svare, sender vi selvfølgelig en liten påminnelse på SMS. Men hvis vi fortsatt ikke får svar, går plassen til en annen. Den som mister plassen sin kan gjerne søke igjen.

Hendelse Kategori:

FFO Akershus