« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Oppstart, Kompetente foreldre

4. september kl. 18:00 - 21:00

Velkommen til «Kompetente foreldre,» et gruppetilbud som starter opp i september 2019 og rettes mot foreldre til barn med autisme/Asperger (ev. andre funksjonsnedsettelser). Gruppa møtes på Ahus fem ganger i løpet av høsten, fra kl. 18 til kl. 21. Hvis tidspunktet ikke passer, fyll ut påmeldingsskjemaet likevel for å vise interesse.  Da kan vi sende deg informasjon hvis vi starter en ny runde i 2020.

Bakgrunn

«Kompetente foreldre» er et gruppetilbud utviklet av Senter for helsefremmende arbeid på Ahus. Formålet er å hjelpe foreldre til funksjonshemmede barn bli bevisste på egne ressurser og finne egne løsninger for en bedre hverdag.

Akershus fylkeslag har gode erfaringer med tilbudet. Fylkeslagets leder var selv med i én av de første gruppene i 2006 og anbefaler opplegget på det sterkeste. Hun så at pappaene i gruppa satte like stor pris på tilbudet som mammaene.

Våre deltakere i høst 2017 hadde følgende å si om tilbudet:

”Jeg ble mer bevisst egne tanker og følelser i gruppen, og våger å sette ord på dem.”
” Interessant og lærerikt. Vi pirket borti vanskelige ting på en god/trygg måte.”
”Oppdage at det som jeg føler og tenker er helt normalt; min innsats er bra nok!”

Temaene som tas opp er:

• Hvordan er det å være forelder til et barn med funksjonsnedsettelse?
  • Hva er viktig for meg?
  • Hvordan opplever jeg følelsene mine, hva styrer meg?
  • Hva gir meg energi?  Hva tapper meg for energi?  Hvilke egenskaper og ressurser har jeg?
  • Aksept, kontakt og avlastning
  • Hvordan er det å være meg?

Se en video om tilbudet her:

Hvor:

Ahus i Lærings- og mestringssenteret (LMS).  LMS er i hovedbygningen på Ahus, ikke langt fra resepsjonen.  Man finner den på høyre side av «Glassgata» (hovedgangen). LMS er merket med pil i bildet øverst i dette innlegget. Ahus er tilgjengelig med buss eller bil. På nettsiden til Ahus finner du et kart og nyttig informasjon om parkering.

Når:
Gruppa treffes følgende datoer fra kl. 18-21:

onsdag, 04. september
tirsdag, 08. oktober
onsdag, 23. oktober
onsdag, 6. november
onsdag, 20. november
Pris:
kr. 250 (pr. deltaker, ikke pr. treff). Enkel servering er inkludert, f.eks. te/kaffe og frukt. Betalingsinformasjon sendes via epost til alle som får plass.
Påmelding (eller melding av interesse):
Det er plass til 10 deltakere.  Førstemann til mølla.  Fyll ut skjemaet så snart som mulig, helst innen fredag 23. august. Skjemaet er lagt ut her: https://forms.gle/746tFZ29oR33XEaS9

Hendelse Kategori:

Akershus fylkeslag