Eksterne fritidstilbud (vår 2019)

29. juni 2019 kl. 08:00 - 17:00

Gammelt innlegg

Merk at dette innlegget ble publisert for mer enn 1 år siden. Informasjonen i innlegget kan derfor være utdatert.

Akershus fylkeslag er ikke ansvarlig for innhold av eksterne aktiviteter – og er heller ikke ansvarlig om tidspunkt, pris e.l. blir endret.

Arrangementer i vår 2019

26.01.19            Familiefest med diverse aktiviteter arr. av Pårørendesenteret (Oslo)
20.02.19           Diskotek for personer med tilretteleggingsbehov, 14+ år (Oslo)
15.04.19            Tilrettelagt påskeferie (Norefjell i Buskerud)

05.05.19            Prøv tilrettelagt fotball (Lillestrøm)
11.05.19             Ole Ivars konsert for personer med tilretteleggingsbehov (Oslo)
24.05.19+         Vi-vil lekene (Bærum)
26.05.19            Barnas ViVil-leker (Bærum)
26.05.19            Kongslekene (Kongsvinger)
30.06.19+         HBF-Camp (Gol i Buskerud)
01.06.19+         Dissimilisfestivalen (Oslo)
16.06.19           Løvelekene (Oslo). Registreringsskjemaet er her.
16.06.19           Sommermarked på Øri AS (Dal)
20.06.19          Sommermarked ved vernet bedrift (Lørenskog)
22.11.19            Ungdomsdag, Abloom filmfestival (Oslo)
Diverse             Pizzatreff for voksne med Asperger (Oslo, Lillestrøm, Ski, Drammen)
2019                  Vinterferie med Aktiv og ung (Norefjell i Buskerud)
Dato?                NRK-auditions for komikere med funkjonsnedsettelse (Marienlyst)

Vårens tips om faste tilbud

Lista er ikke fullstendig og inneholder noen generelle tips og nye tips delt etter bosted.

Tilbud i Romerike (nyeste øverst)

• «Hey Girl Romerike» er ikke et tilrettelagt tilbud, men kan likevel være verdt å undersøke. Det er en gruppe for kvinner «som ønsker å skape nye bekjentskaper og få flere venninner for Romerike området. […] Dette er også en gruppe for å spørre om å bli med på diverse ting, dersom man ikke har noen å dra på forskjellige arrangementer med.»
  • Hjelpende hender (Kjeller) starter en sosialgruppe og en turgruppe. Tilbudet er ikke tilrettelagt, men kan likevel være av interesse for personer over 30 år som er ensomme.
  • Fallet for alle (Nes) tilbyr både en gardsuke i sommerferien og vanlig avlastning.
  • Musikk for alle (Fjellhamar) er for barn/unge (alle aldre og funksjonsnivåer) med familien.

Tilbud i Asker/Bærum (nyeste øverst)

• Sommergården på Søndre Vettre gård i Asker et ferietilbud for unge med nedsatt funksjonsevne fra 13 år og oppover. Sommergården 2019 er i uke 26 – mandag 24/6 til fredag 28/6.
  • Aktiv i Asker er en app som gir en god oversikt over fritidsaktiviteter, og kan gi billigere priser for alle barn og unge mellom 6 – 16 år. Det kan være verdt å undersøke om det kan være et godt supplement til ledsagerbevis.
  • Fritidsstipendet i Bærum kommune kan være godt å vite om. Målgruppa er først og fremst familier med økonomiske utfordringer.

Tilbud i Follo

• Vi fikk en epost med tips om Enkeljympa i Oppegård (tirsdager kl. 17-18 i Åshallen, og onsdager kl. 18-19 i Friskissalen i Sofiemyr). Personen som tipset oss beskrev det som et «kjempebra tilbud med dans, musikk, styrke, kondisjon og ikke minst GØY.»

Tilbud i Oslo

• For tips om idrettstilbud, ta kontakt med Oslo idrettskrets, som har en kontaktperson (Simen) som spesialiserer seg på idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser. Kontaktinformasjon finner du her.
  • «United by Music» er en internasjonal organisasjon for musikere med utviklingshemning og andre diagnoser. De har bl.a. en gruppe som øver på øvingshotell i Oslo.
  • DNA? AND? er et bandprosjekt med barn med Down syndrom eller uviklingshemminger. Kontaktinformasjon finner du til venstre her.

Sommertilbud

Generelle tips