Eksterne fritidstilbud (høst 2020)

30. november kl. 08:00 - 17:00

Nettbaserte fritidstilbud

– Frambuleir arrangeres på nettet fra mandag 13. juli til søndag 19. juli. Det blir faste sendinger fulle av aktiviteter, oppdrag, konserter, underholdning, mysterier og sprell. Man trenger ikke registrere seg på forhånd, og man kan også se sendingene i etterkant.

– Nettcamp for 15-22 åringer med funksjonsvariasjoner, med online konsert, quiz-kvelder, låtskriver-kurs, foredrag m.m.
– Dissimilis har et tilbud som heter «Musikk mellom liten og stor.» De har lagt ut en musikkstund på youtube.
– ADHD-foreningen legger ut videoer til yogatrening.

22.08.20   Tilrettelagt golf (Slattum) ifb et kurs for trenere
05.09.20   Turorienteringsposter og lynkurs i kart (Sognsvann)
11.11.20     Åpen dag med Supersvømmerne (Skjetten)
07.11.20    ViVil Compact Games (Bærum)
05.03.21-07.03.21 Kick the Limits ski-arrangement for utviklingshemmede (Bærum)

Høstens tips om faste tilbud

Lista er ikke fullstendig og inneholder noen generelle tips og nye tips delt etter bosted.

Tilbud i Romerike (nyeste øverst)

Tilbud i Asker/Bærum (nyeste øverst)

• Fritid og avlastning i Bærum tilbyr noe som heter «Mandagsklubben» og «Fredagstreff.» De starter opp igjen etter høstferie.
    Stabekk turnforening har 4 grupper for funksjonshemmede i høst 2020. Her kan du se en video om en utøver/trener med utviklingshemning.
  • Et medlem melder om gode erfaringer på et filmkurs på Fellesverket (Sandvika), som er et sted med mange tilbud til ungdommer og unge voksne i Bærum. Tilbudene er ikke spesielt tilrettelagt for personer med de beskriver seg selv som en «stress- og pressfri sone» som driver med «inkludering og integrering gjennom å forebygge utenforskap og marginalisering.»
  • Ishockeylaget «Frisk Asker Superlag» er et tilbud til unge kvinner og menn med utviklingshemning (Asker) Se film her.
  • Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede tilbys i Bærum. Følg med ved å bruke FTU-appen.
  • Asker kommune har minst én Aspergergruppe samt diverse tilbud rettet mot unge og/eller voksne med nedsatt funksjonsevne.
  • Send tips til akershus@autismeforeningen.no.

Tilbud i Follo (nyeste øverst)

Tilbud i Oslo (nyeste øverst)

• BUL-idrettslag har lenge hatt et tilbud om håndball og fotball for utviklingshemmede på 16+ år. Nå starter de et tilbud mot 8-15 åringer.
  • DNT tilbyr tilrettelagte turer i Oslo for alle uansett funksjonshemning.
  • Fellesverket drives av Røde kors i 4 bydeler. Tilbudet er ikke rettet mot funksjonshemmende, men kan likevel være av interesse.
  • Inkluderende Yoga arrangerer yoga for utviklingshemmede men ønsker også å gi opplæring til yogalærere.
  • Lykkeligaen ønsker å starte et nytt tilrettelagt håndballtilbud for barn fra 6-15 år (Vestli i Oslo)
  • Pust ut (Oslo) er et treffpunkt for skeive personer med utviklingshemning.
  • Harry Potter fan? Sagene har et Quidditch (Rumpeldunk) tilbud som de sier er inkluderende.
  • Allidrett for skolebarn på autismespekteret (Sagene i Oslo)
  • Independent Living-festivalen arrangeres hver juni (Oslo)
  • Send tips til akershus@autismeforeningen.no.

Generelle tips

Kategori for Arrangement: